elisabethlofmark.blogg.se

Gick i mål...

Publicerad 2015-02-28 13:16:36 i


Flitiga fingrar, en av mina favoritbutiker!
Det är nog den butiken som kan få mig att bita ihop och samla krafter åka till stan. De har så mycket fina garner och mönster, sedan är personalen alltid trevlig och hjälpsam. 
Värdefull påfyllning för mig!

De ställen jag brukar ha ärenden till är belägna så bra att de ligger i närheten av varandra, och inte alltför långt från bussnavet. Skönt eftersom mina ben tar slut rätt fort.

Jag hade idag som mål att ta bussen ner till stan för att uträtta några ärenden, och jag tog mig i mål med det jag tänkt göra. Skönt!


Garnfrossa är det lätt att drabbas av när man ser alla fina nystan!
Jag köpte några nystan att göra en annan modell tossor, samt en halsduk med mönster av falska flätor och mosstickning. 


Efter garnbutiken styrde jag mina steg mot apoteket för att hämta medicin. Sedan var det Kulturmagasinet kvar att avverka på min lista.

Kände där att benen började visa dessa dumma tendenser till en förlamande stumhet och tilltagande av värk. 
Det är inte så att jag drabbas av panik när det blir så, jag tänker mest att sjutton vad opraktiskt att benen blir så här! 
Värre är det om kvällarna då smärttopparna får tag i mig, då stannar tanken inte enbart på att denna sjukdom är opraktisk... 

Vad ska jag säga annat än att jag funderar ordentligt på utvecklingen av vad det nu är för en slags neurologisk sjukdom jag har.
Förut har det varit mot kvällen som de rejäla smärtorna och muskelspänningarna satt in. Den senaste tiden har det varit från förmiddagen det dragit igång, och den utvecklingen vill jag inte ha!

Jag ger det helgen, tappar jag också i morgon såpass fort uthålligheten i benen så får jag nog ringa neurologmottagningen så min doktor blir informerad. 
Jag tycker det är jobbigt att ringa in och berätta om utveckling av status och symptom.
Så är det när man är under utredning, det går känslomässigt upp och ner, man tycks få ha ordentligt med tålamod och ork. Ork man inte besitter!

Nu ska jag ta mig en liten tupplur så jag orkar med dagen och kvällen. 
Sedan blir det en kopp kaffe och nybakt kardemummakaka. Gott!


Önskar dig en fin och vilsam helg! 💗
/ESkidor på tv och sockstickning...

Publicerad 2015-02-27 19:54:54 i


I morse vaknade jag tidigt efter alldeles för få timmars sömn. Gick upp för att koka mitt morgonkaffe, göra en smörgås och läsa tidningen. Sedan somnade jag om en stund, vilket var ett måste för att klara dagen utan att förvandlas till häxan surtant... 😕

Dagen idag var att vila!
Och så har jag också gjort, suttit i min ergonomiska fåtölj, med tillhörande fotpall där benen varit i högläge medans jag med strumpstickningen i händerna sett på herrarnas stafett i skid-vm. Det var spännande se Johan Olssons bragdinsats när han körde in så många sekunder!

En socka/ eller tossa som jag kallar dem,  blev klar och ikväll la jag upp maskor för nästa. Att ta på sig hemstickade tossor av ull är underbart gott, värmer som inget annat. Mysigt!

Fredag kväll och jag känner redan nu vid 20-tiden att jag väntar på att ta på mig pyjamasen för att krypa ner och läsa min bok. Hur kan jag vara så här trött? Kroppen blir tung i musklerna mot kvällen, finns inte orken att sitta uppe och se tv. Tråkigt! 

Tony plöjer en massa amerikanska truckersprogram när jag lagt mig, ler som en pojke nu när vi har tivo och han har stort utbud att välja av. Bra det!
I morgon ska han visst laga till en god middag som ska bli en överraskning för mig!  😀

Om det går som jag vill i morgon så har jag tänkt ta bussen ner till Kulturmagasinet för att låna Louise Hoffstens nyutkomna självbiografi "En näve grus". Boken handlar om att leva med neurologisk sjukdom, kanske har den en del att ge!

Det är suveränt det här med våra bibliotek, jag tjatar ofta om det. Exempelvis som igår när jag fick sms om att den bok jag står på kö för att låna nu finns inne. Suverän service om något!

Nu avrundar jag min fredag med att göra i ordning kvällsmedicinering och plocka ihop lite bland sockstickning och läsning. 
Blir fort en hög som ser rörig ut, jag vill gärna ha en något så när organiserad röra. Så när jag sömndrucken om morgonen kliver upp vill jag ha ordning omkring mig. Det är en bra start för humöret! ☺

Önskar dig en fin fortsättning på det som är kvar av fredagskvällen! 💖
/ E

Att kliva upp...

Publicerad 2015-02-26 09:34:23 i


Morgonkaffet och en smörgås är inmundigad, sitter kvar i min pyjamas en stund.

Idag har jag mer värk och kramp i benen, en neurologisk värk som om någonting äter mig inifrån och ut ur märgen. Hemskt! 
Sitter jag still lindras det något och det molvärker som tandvärk i benen, men när jag ska gå då är det inte roligt, samt att energin sipprar ur min kropp ännu mer eftersom värk tar krafter. 
Egentligen borde jag höra av mig till neurologmottagningen så min doktor får information, men jag orkar inte göra det.
Det är inte så enkelt som att bara ringa och lämna information om statusen, då det känns som att man beklagar sig om och om igen...

I sex månader har detta kaos pågått!
Numera är jag mentalt härdad efter att ha haft mina stunder på min kammare då jag trott att sjukdomen skulle få mig att tappa fotfästet. 

Sjukdom som de ännu inte kunnat sätta diagnos på, men som min neurolog bestämt säger är ett fall för hans bord, alltså någon neurologisk sjukdom har drabbat min kropp. Och utredningen går vidare, ny magnetkameraundersökning i april. 
Tålamod!

En dag som denna då värken är värre, då läser jag en bok, stickar en stund då och då, lyssnar på ljudbok, löser korsord... Försöker skingra tankar på att det värker!
Under dagtid går allt lättare att hantera och stå ut, men när kvällen är kommen och jag kryper ner i sängen så är det jobbigare. Då är man ensam i duellen mot värken!
Jag är restriktiv med att ta av den starkaste smärtlindrande medicinen, ändå har jag senaste tiden till natten behövt ta den oftare. 

Nu ska jag ta mig ännu en kopp kaffe och se något på tv en stund, i pyjamas ett tag till...

Önskar dig en fin dag! ♡


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela